Testimonial from Mariama – Cassiopaean Forum Member

Hoge bomen vangen veel wind. Met je kop boven het maaiveld komen.

Dat zijn van die prachtige Nederlandse uitdrukkingen die precies omschrijven wat er telkens weer gebeurt met een dame als Laura Knight-Jadczyk en haar heer Ark.

Laura’s intelligentie lijkt namelijk grenzeloos. Eveneens haar kracht en haar moed. Ze heeft het vermogen om tegenslag na tegenslag op een waardige manier te doorstaan. Ik sta iedere keer weer versteld over de zaken die ze weet en de verbanden die ze legt. Zo is er nog veel meer, maar ik heb het nog niet in mij om dat op juiste waarde te schatten.

Dit zijn mensen met hun hart en hun brein op de juiste plaats. Het is dan ook eigenlijk niet verwonderlijk dat ze zoveel over zich heen krijgen. Zo blijkt het in onze wereld te werken.

Hoeveel gehoor krijgen deze roddeltantes, zoals Vincent Bridges, bij hun publiek eigenlijk? Want is het niet eenvoudig om al deze dorpsroddels die over Laura en Ark verspreid worden met één blik op hun website te weerleggen?

Zo straalt hun forum een integere wetenschappelijke benadering uit, een streven naar objectiviteit die je nauwelijks nog kunt vinden en tegelijkertijd een menselijke warmte waar de meesten alleen maar naar kunnen hunkeren. Een van Laura’s slogans is: “Do your own research.” Best vervelend voor mensen die zoals ik nogal lui zijn ingesteld… Maar ontkracht dat ene zinnetje niet al het geneuzel dat rond de persoon van Laura is ontstaan? Zie je het voor je dat leiders van een cult je dit onder de neus zouden wrijven? En je nog een boekenlijst, bestaande uit meer dan honderd verschillende auteurs, zouden meegeven? Een van de boeken die op de lijst staat is ‘Het drama van het begaafde kind’. De bestseller van de wijlen Alice Miller, een schrijfster die haar lezers ook duidelijk maakte dat zij geen guru was en niet als zodanig behandeld wilde worden.

Moeten we deze dorpsroddels dan niet behandelen met de 180 graden regel (idee gevonden op het forum), zoals we dat ook met de meeste berichten in de media moeten doen? Het tegenovergestelde geloven? Maar dan eerst je eigen onderzoek doen natuurlijk!

Het is aan ons, de dorpsgenoten van Laura en Ark, om zelf te onderzoeken of de dorpsroddels waar zijn of niet. Het is aan ons om bepaalde mechanismen te doorzien. Aan ons om de geschiedenis in te duiken waar zoveel voorbeelden bestaan van mensen die net zoals Laura en Ark het publiek wilden informeren aangaande onze realiteit en waarmee korte metten zijn gemaakt op verschillende manieren.

Het is aan ons.

Share

One Response to Testimonial from Mariama – Cassiopaean Forum Member

  1. Ik doe sinds enige tijd Éiriú Eolas. Ik heb zeker 15 jaar ervaring als Qigong trainer. Ik heb daarnaast Pranayama breathing beoefend. Éiriú Eolas kent een sterk fundament, werkt geweldig en is zeker niet het werk van iemand met mentale problemen. In Amerika heeft de uitspraak Onbekend is onbemind een hele grote lading. Alles wat men niet kent is een gevaar voor de samenleving. Een prima middel om niet te leren en te blijven ronddwalen in het grote bos van niet weten. De beste manier is m.i the art of non fighting. Als we niet reageren is er geen vijand en sterft de aanvaller in zijn eigen gevecht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.