Svjedočanstvo “Vulcan59”, člana Kasiopejskog foruma

Želio bih početi s pitanjem kakvi su to ljudi kao što su: Vincent Bridges, Jay Weider i druge osobe koje kleveću Lauru i Arka? Ponašaju se na način da ulaze u vaš dom i komentiraju namještaj, vaše slike, hranu koju jedete, vašu djecu i tako dalje, i kad im kažete da prestanu, onda postanu jako uznemireni! Nakon toga vi ih izbacite iz svog doma i gotovo trenutačno… oni vas etiketiraju! Čudaci, zastrašuju, slaboumni, kult… A to se upravo i dogodilo Lauri i Kasiopeji. Ove osobe ne žele vas ostaviti na miru.

Ja sam pilot zrakoplovstva i trener pilotima za međunarodni promet. Bio sam vojni pilot prije nego li sam se prebacio na komercijalni promet. U zrakoplovnoj sam industriji gotovo 33 godine, tj. od svoje 19 godine.

Za početak želio bih spomenuti da sam učesnik Kasiopeje i web stranica povezanih s njom u zadnjih 12 godina i nikada nisam susreo Lauru ili njenu obitelj. Nikada nisam sreo niti jednog člana foruma ili bilo koga drugoga povezanog s Kasiopejom. Pronašao sam Laurin rad 1999. godine za vrijeme potrage za nečim i od tada sam sudionik. Vidio sam kako se sve mijenja iz projekta jedne osobe koja skuplja i objavljuje sav materijal, besplatno ako mogu dodati, i pretvara se u ono što je danas: grupu radišnih individualaca, koji uključuju Laurinu najbližu obitelj, a koja je posvećena pronalaženju i publiciranju uradaka koje biste vi vrlo teško mogli pronaći u tiskovinama ili mainstream medijima.

Ni jedna osoba ne bi to mogla uraditi sama. Potreban je umreženi rad (network) istomišljenika sa zajedničkim ciljevima kako bi se uredili i publicirali ovi članci i to za sve i svakoga tko ih želi čitati. Da bi se organizirao sav posao i osigurao server za publiciranje članaka, zasigurno je potreban je novac, Lauri je potrebna zaklada, ali samo onoliko koliko osoba može dati. Nitko nije prisiljen dati ili donirati bilo što. Ukoliko netko i želi donirati, ne postavljaju se dodatni uvjeti, ne zahtjeva se ništa što bi bilo van vaših mogućnosti. Njezin glavni prihod – kojeg besplatno dijeli s mnogim drugima – dolazi od prodaje njenih knjiga, koje nitko nije prisiljen (ili daljinski upravljan) kupiti. I mnoge knjige koje Laura preporuča drugima da ih pročitaju, djela su drugih spisatelja, a ne njezina!

U stvari, znam da je ona znala poslati knjige, članke, lijekove, karte i slično, onima koji si to zaista nisu mogli priuštiti. Ne tražeći ništa zauzvrat. Dobrobit svakog pojedinca, sve je za što se Laura brine. Da li vam to nalikuje na gurua?

Što se mene osobno tiče, primio sam veliku dobrobit putem mnogih radova koji su imali snažnu istraživačku pozadinu. Radovi o prehrani, zdravlju, psihologiji, sve je to bilo od velike pomoći. Prikupljena i pregledana istraživanja pomogla su mi jako puno da shvatim svoj um, tijelo, ljude s kojima sam u doticaju. Sama činjenica da sam učesnik foruma i čitanja mnogih tema koje je ona postavila ili koje su postavili drugi članovi foruma su mi pomogli. Postao sam emocionalno stabilniji, zdraviji, i ništa se od mene nije zahtjevalo zauzvrat, osim da budem iskren prema samom sebi.

Ako vam se dalo pročitati neke od besmislica koje su napisali Vincent Bridges, Jay Weidner i njihova klika, onda bi bilo sasvim logično da pročitate i Laurinu stranu priče i da tek tada donesete svoje zaključke.  Ako i nakon svega toga vi još uvijek budete mislili da je Kasiopeja kult, onda ću vas sigurno razočarati službenom izjavom da sam ponosan član eksperimentalno istraživačke grupe Kasiopeje i da ovo nije kult ni da to zamislite u najbujnijoj mašti.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.