Μαρτυρία του Αιδεσιμότατου Grant Sutherland

Γράφω αυτή τη μαρτυρία με ψευδώνυμο, και αλλαγή ονόματος μερικών τοποθεσιών ώστε να προστατεύσω την πραγματική μου ταυτότητα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Πρώτο, με το να αποκαλύψω το πραγματικό μου όνομα δεν κερδίζω τίποτα όταν υπάρχουν τόσοι συκοφάντες τριγύρω που παρακαλούν για την ευκαιρία να παρενοχλήσουν στην δημόσια ζωή του τον οποιοδήποτε είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τη Laura Knight-Jadczyk και το έργο της. Αν παραστεί απαραίτητο, μπορώ πάντα να καταθέσω με το πραγματικό όνομα μου σε καταρτισμένο και πιστοποιημένο από τις κατάλληλες νομικές αρχές έγγραφο. Προς το παρόν όμως, θα ήθελα να διατηρήσω την ανωνυμία μου. Αυτό ωστόσο δεν αναιρεί από αυτά που έχω να πω. Είναι απλά μια υπεύθυνη αναγνώριση του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Είμαι ιερέας της Εκκλησίας της Αγγλίας. Είναι η δουλειά μου και ευθύνη μου ως πνευματικού να ερευνώ πνευματικά θέματα προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Για πολλούς στην κοσμική μας κοινωνία μπορεί αυτό να φανεί σαν περίεργο λειτούργημα – εκτιμάτε όμως σε πολλούς κύκλους και έχει μακρά παράδοση. Μια κοινή πεποίθηση για το ιερατείο είναι ότι είναι εγγενής συντηρητικό, και αυτό είναι αλήθεια – αλλά λειτουργεί σε δυο κατευθύνσεις. Μια κατεύθυνση μπορεί να οριοθετηθεί ως αυτή του γνωστικού, του ιερέα που απλά επιδιώκει να διατηρήσει την παράδοση που παρέλαβε. Η άλλη κατεύθυνση μπορεί να οριοθετηθεί ως αυτή του αναζητητή. Κι εδώ ο ιερέας, ενώ κρατά την παράδοση, διερευνά παράλληλα τις βαθύτερες συνέπειες της.

Ιδανικά, ο κάθε ιερέας που είναι χρήσιμος στην κοινωνία του ξεκίνησε μάλλον από την κατεύθυνση του γνωστικού, και μετέπειτα ερεύνησε το τι πραγματικά σημαίνει. Και το ίδιο μπορεί να συμβαίνει με κάθε Χριστιανό. Μιλώντας από τη δική μου παράδοση, της Εκκλησίας της Αγγλίας, δεν υπάρχει τίποτα παράξενο σε αυτό τον τρόπο σκέψης. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του διερευνητικού έργου, με βάση την κοινή λογική, των Άγγλων μυστικιστών του Μεσαίωνα όπως τον Julian του Norwich και τον άγνωστο συγγραφέα του The Cloud of Unknowing, και τους μεταγενέστερους Αγγλικανικούς Θεολόγους που δεν είχαν χρόνο για ανοησίες, ψέματα, ή φτηνούς συναισθηματισμούς. Κατά την αντίληψη τους, ο χριστιανισμός ήταν μια ισχυρή πίστη που δεν χρειαζόταν προφύλαξη. Μπορούσε να σταθεί στα δυο του πόδια χωρίς απολογίες. Και αυτή είναι κι η δική μου αντίληψη διότι επιτρέπει ένα είδος ευρύτητας του μυαλού και ανοιχτοκαρδίας όπου το Άγιο Πνεύμα μπορεί να κινηθεί ελεύθερα όπως επιθυμεί, και να προβάλει τις μυστηριώδης μεθόδους του Θεού.

Ξεκίνησα στην πίστη ως έφηβος που βρήκε πολλά αξίας στην Αγία Γραφή – και συγκεκριμένα στα λόγια του Ιησού. Έχοντας παραστεί σε εκκλησίες Αγγλικανών και Μεθοδιστών, στη συνέχεια σπούδασα αρχαίες γλώσσες στο πανεπιστήμιο, κυρίως εκείνες της αρχαίας Δυτικής Ασίας που σήμαιναν οικειότητα με την Παλαιά Διαθήκη. Δούλεψα επίσης σαν μαθητευόμενος αρχαιολόγος στην περιοχή για μερικούς μήνες. Θέλοντας να αφιερώσω τη ζωή μου στο Θεό, μετά την αποφοίτηση μου εισήρθα σε ένα μοναστήρι του Suffolk, και μετά την κατάλληλη εκπαίδευση μου εκεί, βοήθησα στη δημιουργία ενός νέου μοναστηριού στο Ουζμπεκιστάν. Μετά από αυτό, έλαβα τριών χρόνων εκπαίδευση στην ποιμενική θεολογία προτού χειροτονηθώ ως ιερέας.

Κατά το έργο μου στην ενορία κατέστη απόλυτα σαφές πως η απλή πίστη σε μια γνωστική αντίληψη του Χριστιανισμού δεν ήταν αρκετή για όσους έρχονταν στη εκκλησία. Ο εσωτερικός πόνος που βιώνουν πολλοί Χριστιανοί μπορεί να ανακουφιστεί με την πίστη τους, αλλά χρειάζονταν σαφώς κάτι περισσότερο. Κι έτσι άρχισα να εξερευνώ περεταίρω τα βάθη αυτής της πίστης. Και το 2004 συνάντησα το έργο της Laura στο διαδίχτυο. Έψαχνα για περεταίρω πληροφορίες για τη ψυχοπάθεια και βρήκα πλούσιο υλικό στο θέμα αυτό στην ιστοσελίδα Κασσιόπεια – μαζί με βαθειά πνευματική διορατικότητα σχετικά με την Χριστιανική πίστη.

Η Laura κι εγώ ανταλλάξαμε πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα σε βιβλικά θέματα, και ήταν σε θέση να μου παρέχει τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για την Αγία Γραφή, κάτι μου με βοήθησε τρομερά. Η ίδια η Laura είναι έξοχη μαθήτρια της Αγίας Γραφής, με βαθειά διορατικότητα, που με βοήθησε αφάνταστα στο έργο μου να κατανοήσω το πώς  συναρμολογήθηκε. Υπάρχουν πολλές συνεχιζόμενες μελέτες σε αυτό το θέμα σε πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, που δυστυχώς δεν φτάνουν πάντα στην αντίληψη των περισσότερων Χριστιανών – το οποίο είναι μεγάλο κρίμα καθώς οι επιπτώσεις αυτού του έργου είναι ενδεχομένως μεγάλης σημασίας για όλους μας. Το έργο της Laura σχετικά με την Αγία Γραφή, το βάθος της θεολογικής ευρυμάθειας της, και τα γραπτά της στο θέμα – όλα βασισμένα στη δική της έκδηλη αφοσίωση προς το Θείο – ήταν τεράστιας σημασίας για μένα στο να κατανοήσω τις μεθόδους του Αγίου Πνεύματος. Για αυτό, δεν μπορώ να την ευχαριστήσω αρκετά.

Για πρώτη φορά συναντηθήκαμε τον Ιανουάριο του 2010, όταν με προσκάλεσε στο σπίτι της, κι από τότε έχω περάσει συνολικά τρεις μήνες ως καλεσμένος της δουλεύοντας σε υλικό της Αγίας Γραφής. Ως άτομο είναι προσγειωμένη και προσιτή, με ένα τεράστιο κεφάλαιο πρακτικής κοινής λογικής. Είναι γενναιόδωρη στην ενθάρρυνση της, και έχει ένα πνεύμα που καλλιεργεί όλους γύρω της. Έχω επίσης παραστεί σε μερικές από τις πειραματικές συνεδρίες της στις υπερφωτικές επικοινωνίες με τη χρήση πνευματιστικής δέλτου, και μπορώ να διαβεβαιώσω τον οποιονδήποτε πως είναι πολύ ελεγχόμενα ζητήματα που ακολουθούνται με σεβασμό για το άγνωστο, σε ένα όμως φλύαρο και ζωντανό περιβάλλον. Οι συνεδρίες αυτές δεν έχουν να κάνουν με επικοινωνίες με τους νεκρούς, ούτε υπό καμία έννοια είναι επιφανειακό ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό: είναι σοβαρά επιστημονικά πειράματα, με καθόλου δραματική ή απρεπή αίσθηση.

Πολλοί είναι αυτοί που νιώθουν δέος στην ιδέα της πνευματιστικής δέλτου, και ίσως αυτό να είναι για το καλύτερο. Ο κόσμος των πνευμάτων, για τον οποίο έχουμε πολύ λίγη επιστημονική αντίληψη ακόμα, μοιάζει με ζούγκλα, όπως πολλοί ιερείς μπορούν να μαρτυρήσουν. Η ίδια η Laura πραγματοποίησε αυτό που η εκκλησία ονομάζει «εξορκισμό» ως επέκταση της δουλειάς και εκπαίδευσης  της ως πιστοποιημένη υπνοθεραπεύτρια, και χρειάζεται πολύ ωριμότητα, για να μην αναφέρω κουράγιο, για να βρεθεί κάποιος αντιμέτωπος με ένα Κακό Πνεύμα – όπως θα μπορούσαμε να το ορίσουμε κατ ‘ευφημισμό. Αυτό δεν σημαίνει πως η ίδια η εκκλησία κατανοεί αυτά τα πράγματα – και συνήθως είναι ειλικρινής να το παραδεχτεί, τουλάχιστον εν οίκο – η πραγματικότητα όμως της έντασης του πνευματικού κακού σε ορισμένους πληγέντες είναι κάτι που η κοινωνία περιμένει την εκκλησία να αντιμετωπίσει. Είναι άξιο να σημειωθεί πως η Laura τα κατάφερε με ιδιαίτερη ικανότητα και ψυχολογική διορατικότητα σε τέτοιες περιπτώσεις. Ξέρω ότι αυτό είναι αλήθεια, επειδή έχω ακούσει πολύ προσεκτικά την ηχογράφηση  ενός από αυτών των εξορκισμών.

Δυο πράγματα ξεχωρίζουν για μένα: δεν κλονίστηκε, ακόμα κι αν υπέστη ψυχολογική επίθεση από το κατευθυνόμενο κακό που θα μπορούσε να γονατίσει τους υπόλοιπους από εμάς. Και δεν έπεσε θύμα του πειρασμού να εγκαταστήσει τον εαυτό της ως αφέντρα του κακού πνεύματος. Αυτό είναι δείγμα εξαιρετικής σοφίας και ταπεινοφροσύνης εν όψει τέτοιου προφανούς κακού που είναι άγνωστης ποσότητας στην πραγματικότητα.

Αυτό το ιστορικό πλαίσιο θέτει την Laura καλά προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τον πνευματικό κόσμο, όπου σίγουρα υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά ενδεχομένως και πολύ όφελος για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Είναι γεγονός πως απαιτείται συνεχής έλεγχος για επαλήθευση, όπως συμβαίνει με κάθε πληροφορία προερχόμενη από πνευματική πηγή, γι’ αυτό το περισσότερο από το έργο της Laura είναι έρευνα υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου. Είναι σίγουρα το πιο μορφωμένο άτομο που γνώρισα ποτέ, καθώς επίσης και έξοχη συγγραφέας σε πνευματικά θέματα – που από μόνο του δεν είναι καθόλου εύκολο αφού μεγάλο ποσοστό της σύγχρονης γραφής στο θέμα είναι μάλλον ελαφρύ ή επιρρεπής στη μυθοποίηση. Η Laura όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Είναι ξεκάθαρη, άμεση και εις βάθος.

Όλα αυτά μπορεί να σας φανούν κάπως περίπλοκα – το έργο της Laura όμως έχει συνέπειες στον πραγματικό κόσμο. Ο κόσμος μας μαστίζεται από το κακό σε πολλά μέτωπα. Κάποιες φορές είναι απλά άγνοια, ενώ άλλα είδη κακού είναι ιδιαίτερα αποφασισμένα στο σκοπό τους. Το ψυχολογικό έργο της Laura που επικεντρώνεται στο τραύμα που προκαλείται στις ναρκισσιστικές οικογένειες και κατά τις διαπροσωπικές σχέσεις, έχει συνέπειες για το ποιμενικό έργο όπως αποδεικνύει το φόρουμ της. Έχει επίσης διερευνήσει τα εμπόδια στην πρόοδο του ατόμου προς ωριμότητα και υπευθυνότητα. Τέτοια εργαλεία για βαθειά αυτογνωσία είναι ανεκτίμητα – και το έργο συνεχίζεται προς ανακάλυψη περισσότερων. Μια αξιοσημείωτη επιτυχία σε αυτό τον τομέα είναι η πρόσφατη δημιουργία του Eiriu Eolas, ένα σύνολο τεχνικών αναπνοής που χαλαρώνει βαθειά το μυαλό και το σώμα, και απελευθερώνει βαθειά ριζωμένα συναισθηματικά εμπόδια.

Η Laura και οι συνεργάτες της έχουν επίσης επικεντρωθεί συγκεκριμένα στο τραύμα που προκαλούν οι ψυχοπαθείς – άτομα τα οποία δεν έχουν λειτουργική συνείδηση. Το χάος και η αναταραχή που προκαλούν έχουν μόνιμη επίδραση σε όλους μας. Οι δικές μου μελέτες αποκαλύπτουν πως οι ψυχοπαθείς είναι η κύρια αιτία της συνεχούς επιδείνωσης ολόκληρης της κοινωνίας, την οποία αλλοίωσαν και εξευτέλισαν. Πολλή ζημιά σημειώθηκε στον επιχειρηματικό και πολιτικό τομέα, για να μην αναφέρω τις επιστήμες. Είναι τώρα ξεκάθαρο πως τέτοια άτομα είναι που προκαλούν ένα μεγάλο ποσοστό της δυστυχίας του πολέμου και της οικονομικής εκμετάλλευσης.

Η Laura έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκδοση του ιδιαίτερα σημαντικού βιβλίου, Political Ponerology [Πολιτική Πονηρολογία] του Πολωνού ψυχολόγου Andrew Lobaczewski, το οποίο διερευνά τους μηχανισμούς σύμφωνα με τους οποίους οι ψυχοπαθείς σε θέσεις πολιτικής εξουσίας προκαλούν την κατάρρευση της κοινωνίας. Και όντως υπάρχουν πολλά τέτοια άτομα σε θέσεις εθνικής ηγεσίας στον κόσμο, που θα έπρεπε να είναι λόγος μεγάλης ανησυχίας για όλους μας. Οι ψυχοπαθείς, όπως και αυτοί που τους καθιστούν ικανούς, οι Αυταρχικοί – ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων που απλά ακολουθούν οποιονδήποτε έχει κατά την αντίληψη τους την εξουσία στα χέρια του – εξακολουθούν να είναι οι παράγοντας που προκαλούν ανείπωτη δυστυχία. Είναι πραγματικότητα πως και η ίδια η θρησκεία έχει διαφθαρεί βαθύτατα από τέτοια άτομα.

Φέρνοντας στο φως αυτά τα θέματα, η Laura και οι σύμμαχοι της βρίσκονται στο στόχαστρο. Άτομα σαν αυτούς που της επιτίθενται ευημερούν στο σκοτάδι. Οι δυσφημιστές προσπάθησαν να παρουσιάσουν την ομάδα της Laura ως αίρεση με την ελπίδα πως αν έριχναν αρκετή λάσπη, μερική θα κολλούσε για αρκετό καιρό ώστε να κινήσει τις υποψίες του κόσμου. Γι’ αυτό το λόγο έγραψα αυτή τη μαρτυρία. Είμαι μάρτυρας της αλήθειας κι η αλήθεια είναι πως η Laura είναι ερευνήτρια. Αυτό είναι που την παροτρύνει – η αναζήτηση της αλήθειας, στο βαθμό που μπορούμε να τη ξέρουμε. Αυτό καθιστά την έρευνα της αναγκαστικά ως επιστημονική αλλά και πνευματική. Αυτό μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά καθόλου ανήκουστο, σ’ ένα κόσμο όπου η έρευνα τείνει να είναι κάπως διχασμένη. Ευθυγραμμίζεται πλήρως άλλωστε με το λειτούργημα του «αναζητητή» του ώριμου Χριστιανισμού, καθώς και με μια ολιστική προσέγγιση των επιστημών. Η ομάδα των συναδέλφων της ερευνητών, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της – ενός πολύ σεβαστού ακαδημαϊκού φυσικού – ακολουθεί επίσης αυτή την προσέγγιση, και υπάρχει μια δυνατή αίσθηση συντροφικότητας μεταξύ των μελών αυτού που είναι ουσιαστικά μια ερευνητική συνεργασία.

Για όλους αυτούς τους λόγους, συστήνω εγκάρδια τη Laura και το Κασσιόπειο έργο της ως μια γενναία και ειλικρινή προσπάθεια για να καταλάβουμε περισσότερα για τον εαυτό μας και την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, τόσο στο υλικό όσο και το πνευματικό πλαίσιο.

10 Απριλίου 2011

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.