Μαρτυρία της Betsy

Το όνομα μου είναι Betsy Ashby και είμαι Φύλακας της Παγανιστικής Κοινότητας για περισσότερα από 30 χρόνια τώρα. Είμαι η συντονίστρια του Out of the Dark και έχουμε δουλέψει σε πάνω από 100 διαφορετικές πορείες, εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις… τόσες πολλές που έχασα το μέτρημα. Διατηρούμε μια λίστα αρπακτικών, ψυχοπαθών και ποικιλία προβληματικών Παγανών από τα μέσα της δεκαετίας του 80, όταν μια από τις Διδασκάλους μου με εμπιστεύτηκε με ένα αντίγραφο της λίστα της με τα «επικίνδυνα άτομα» στην Παγανιστική Κοινότητα που χρονολογείται από τη δεκαετία του 50. Φυσικά οι περισσότεροι δεν είναι πια στη λίστα γιατί έχουν πεθάνει, και δεν υπάρχει λόγος να παρακολουθούμε αυτούς που είναι ήδη τροφή για τα σκουλήκια… έχω όμως ακόμα το μικρό κουτί γεμάτο φακέλους ευρετηρίου που χρησιμοποιούσαμε πολύ πριν γίνουν διαθέσιμοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, ανακάλυψα το φόρουμ Κασσιόπεια [Cassiopaea] καθώς έψαχνα για πληροφορίες για ένα αρπακτικό που εκμεταλλεύεται σεξουαλικά νεαρούς, με το όνομα Eric Pepin. Το Google μου φανέρωσε μια δίκη όπου ο Pepin έκανε μήνυση εναντίον της Laura Knight-Jadczyk, του SOTT.net, και της ομάδας τους για δυσφήμιση, και ΕΧΑΣΕ, γεγονός που μου προκάλεσε γέλια… έτσι συνέχισα να σκάβω. Δεν είχα ακούσει ποτέ προηγουμένως για τη Laura Knight-Jadczyk, τον Arkadiusz Jadczyk , ή τους Κασσιόπειους, αλλά το γεγονός πως αντιμετώπισαν τον Pepin και μερικά άλλα αρπακτικά τους οποίους ήδη γνώριζα, τράβηξε την προσοχή μου. Έτσι έγινα μέλος στο φόρουμ τους και συστήθηκα.

Βασικά είπα, «Γεια, το όνομα μου είναι Betsy Ashby και βλέπω πως συγκεντρώσατε μια φοβερή λίστα αρπακτικών κοπρόσκυλων. Είμαι η ίδια φανατική συλλέκτρια λιστών με αρπακτικά κοπρόσκυλα… θα σας πείραζε αν έψαχνα για κομμάτια πληροφοριών στις ιστοσελίδες σας και δανειζόμουν μερικές από αυτές τις πληροφορίες;» Μου απάντησαν, «Φυσικά, ψάξε ελεύθερα», κι αυτό έκανα.

Όταν άρχισα να διαβάζω τις Κασσιόπειες σελίδες, αμέσως ένοιωσα το πλήγμα του σωρού βοοειδών περιττωμάτων που αυτά τα άτομα είχαν να «διασχίσουν» απλά για να κουβεντιάσουν για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα, όπως αυτοί τα αντιλαμβάνονται. Γνωρίζω πως όλα τα διαδικτυακά φόρουμ έχουν τα τρολς τους, αλλά ο μεγάλος αριθμός «τρωγλοδυτών» που γίνονται μέλη στο φόρουμ Κασσιόπεια με αυτοσκοπό την διατάραξη της ομάδας είναι απίστευτός!

Φυσικά το πρώτο πράγμα που έκανα όταν διάβασα όλες τις κατηγορίες εναντίον της Laura και του Ark ήταν να ελέγξω τους διάφορους ισχυρισμούς των δυσφημιστών τους. Όπως είπα πριν, δεν γνώριζα καθόλου ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι και δεν είμαι ακριβώς το άτομο που εμπιστεύεται εύκολα. Μπορεί κάποιος που γνωρίζω για 20 χρόνια να μου πει πως βρέχει έξω και να πρέπει να κοιτάξω από το παράθυρο για να σιγουρευτώ… είναι η φύση μου. Είχα επίσης κατά νου πως μπορεί να έπεσα σε περίπτωση όπου και οι δύο πλευρές αποτελούνταν από κοπρόσκυλα που μάλωναν μεταξύ τους… το έχω βιώσει ξανά κι αυτό. Μου πήρε μια βδομάδα για να εξακριβώσω πως αυτή ΔΕΝ ήταν τέτοια περίπτωση.

Έλεγξα ΚΑΘΕ (που τώρα ξέρω πως είναι) συκοφαντικό ισχυρισμό ενάντια στη Laura Knight-Jadczyk, τον Arkadiusz Jadczyk και την Κασσιόπεια ομάδα, ψάχνοντας για στοιχεία που αποδείκνυαν αυτές τις φρικτές κατηγορίες εναντίον τους… και δεν βρήκα ίχνος ένδειξης για αδικοπραξία. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Αυτό που ανακάλυψα ήταν πως η Laura και η ομάδα της πέρασαν πολλές ώρες εξετάζοντας και εκθέτοντας δημόσια τις πράξεις πολλών ψυχοπαθών… παιδεραστών, βιαστών, κλεφτών, λογοκλόπων, κτλ. Αυτό εξηγεί στα σίγουρα από πού προέρχονται αυτοί οι λυσσασμένοι, έμμονοι, αντι-οπαδοί συκοφάντες!

Όπως οι περισσότεροι καταδιωκτητές του Κυβερνοχώρου, αυτοί που επιτίθενται στη Laura παίρνουν ένα κόκκο αλήθειας, το παραμορφώνουν λιγάκι και το τυλίγουν σε πολλαπλά ΨΕΜΑΤΑ. Αν θέλεις να δεις την αλήθεια σε αυτές τις ιστορίες, θα πρέπει να τις ξεφλουδίσεις σιγά σιγά, στρώμα με στρώμα, όπως το λάχανο, μέχρι να φτάσεις στη καρδιά του θέματος.

Η χειρότερη κατηγορία που χρεώνουν στη Laura είναι πως συνελήφθηκε για «απόπειρα φόνου» ή κάτι παρόμοιο… έτσι έψαξα γι’ αυτόν τον ισχυρισμό πρώτα. Η ΑΛΗΘΕΙΑ για αυτή την ιστορία είναι θέμα δημόσιου αρχείου για να την δουν όλοι. Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου δεν λένε ψέματα για κάτι τέτοιο, και το άτομο που δίνει αυτή την κατάθεση για την αθωότητα της ήταν ο δικηγόρος υπεράσπισης της, οπότε νομίζω πως ξέρει τι πραγματικά συνέβηκε.

Πριν από περίπου 40 χρόνια, η Laura δέχθηκε επίθεση από ένα εύσωμο διεστραμμένο άντρα. Υπερασπίστηκε τον εαυτό της με ένα αντικείμενο της κουζίνας που άρπαξε από τον πάγκο, και αθωώθηκε από κάθε έγκλημα γιατί βρισκόταν σε ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ… παρά το γεγονός ότι ο δράστης είχε πολύ καλές πολιτικές συνδέσεις στην πολιτεία της Φλόριντας.

Ουσιαστικά, δέχθηκε άγρια επίθεση από ένα εύσωμο, αρσενικό αρπακτικό και όπως οι θυγατέρες του Θωρ, αντεπιτέθηκε με σφυρί κρέατος. ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ!!! Μια στις τέσσερις γυναίκες δέχονται σωματική επίθεση πριν την ηλικία των 21 ετών, και χαίρομαι να βλέπω μια γυναίκα να μπορεί να υπερασπίζεται τον εαυτό της που και που. Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό να αναφέρω εδώ πως θα μπορούσε να είχε σκοτώσει τον δράστη… και δεν το έκανε. Διατήρησε αρκετό αυτοέλεγχο ώστε να σταματήσει να τον κτυπάει μόλις αυτός βρέθηκε στο πάτωμα… και το έβαλε στα πόδια… κατάφερε να το σκάσει χωρίς να του αφαιρέσει τη ζωή, και νομίζω πως την θαυμάζω γι’ αυτό περισσότερο απ’ όλα.

Αυτό το τρομερό, τραυματικό περιστατικό από το μακρινό παρελθόν της Laura μου λέει πολλά γι’ αυτήν… και ακόμα περισσότερα για αυτά τα σκουλήκια που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον της. Θέλουν τους άλλους να την καταδικάσουν που έσωσε τη ζωή της χωρίς να πάρει τη ζωή αυτού που της επιτέθηκε… ενώ εγώ πιστεύω πως πρέπει να το αναφέρει στο βιογραφικό της.

Ο δεύτερος ισχυρισμός περί εγκληματικής δραστηριότητας που εξέτασα ήταν η καλούμενη «Απάτη Λοταρίας». Η Laura και η ομάδα της είχαν μια κλήρωση λαχείου για σπίτι που κατέληξε σε ένα γιγαντιαίο χάος. Όλοι, συμπεριλαμβανόμενου του σκυλιού του γείτονα, πήραν δικηγόρους, έγινε μεγάλη νομική μάχη… προφανώς σχετικά με φόρους, και μέχρι να δουν και να πουν, οι μόνοι πραγματικά κερδισμένοι ήταν οι δικηγόροι.

Η Laura το παραδέχεται στην ιστοσελίδα της πως τα έκανε θάλασσα. Θα μετανάστευε σε άλλη χώρα, δεν έδωσε σημασία στο τι έκαναν οι δικηγόροι, κτλ. Μπορείτε να το διαβάσετε από μόνοι σας. Τελικό συμπέρασμα, είναι κι αυτή άνθρωπος κι έκανε ένα ΑΚΟΥΣΙΟ λάθος.

Έχω διαβάσει να αποκαλούν τη Laura πολλά πράγματα, αλλά δεν είδα ποτέ ούτε και τον πιο μισητό δυσφημιστή της να την κατηγορεί για ηλιθιότητα… και ο Ark είναι μια μεγαλοφυΐα χειρούργος πυραύλων ή κάτι τέτοιο. Εάν αυτοί οι δυο πολύ έξυπνοι άνθρωποι αποφάσιζαν να διοργανώσουν μια απάτη ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ, δεν θα τέλειωνε με τους δικηγόρους κερδισμένους γιατί το τέλος θα ήταν κι αυτό προμελετημένο μέρος της απάτης.

Έχω δει ντουζίνες απάτες λοταρίας μέσα στα χρόνια, και είναι από τις πιο απλές κομπίνες που μπορεί να καταφέρει κανείς… κάθε βλάκας το μπορεί. Οι απατεώνες έχουν ένα πιστό οπαδό (ή ακόμα ένα ανδρείκελο στο διαδίχτυο) που δημοσιεύει χαρωπά «Κέρδισα! Κέρδισα!» σε όλο το διαδίχτυο. Το μεγάλο βραβείο (αυτοκίνητο, σπίτι, κτλ) αλλάζει τίτλο με μια ανώνυμη εταιρία στο Ντέλαγουεαρ… κι αυτό ήταν. Το ότι δεν συνέβηκε αυτό σε αυτή την περίπτωση μου λέει πως δεν υπήρχε πρόθεση για εξαπάτηση εις βάρος κανενός.

Έπειτα είναι η παντελής έλλειψη αποδειχτικών στοιχείων για την προβαλλόμενη ως σκόπιμη απάτη. Έκανα πλήρη έρευνα για τυχόν εκκρεμείς ποινικές ή αστικές αγωγές κατά της Laura Knight-Jadczyk, του Arkadiusz Jadczyk, της Κασσιόπειας ομάδας, της ομάδας του Κβαντικού Μέλλοντος, κτλ. Δεν βρήκα ΚΑΜΙΑ. Έκανα πλήρη έρευνα για οποιονδήποτε έχει στα χέρια του λαχείο λοταρίας που ζήτησε επιστροφή χρημάτων και δεν τα πήρε. Δεν βρήκα ΚΑΝΕΝΑ. Δεν υπήρξε «απάτη» λοταρίας και δεν υπάρχουν «θύματα»… απλά ένας έρανος με λάθη που δεν κατέληξε όπως όλοι περίμεναν, ειδικά η Laura.

Έλεγχος πραγματικότητας παίδες… όσα περισσότερα προσπαθείς να καταφέρεις σε αυτό τον κόσμο, τόσες περισσότερες κι οι πιθανότητες να τα κάνεις μαντάρα. Κανόνας Ηγεσίας Ομάδας # 101: αν τα καταφέρεις από την πρώτη, προσπάθησε να μην δείξεις έκπληκτος.

Τα άτομα που αγόρασαν όντως αυτά τα λαχεία λοταρίας για τον έρανο που «φάνηκε σαν μια καλή ιδέα τότε», γνωρίζουν και δέχονται τα τίμια λάθη ως μέρος της ζωής, και δεν περιμένουν από τη Laura και τον Ark να βρίσκονται σε κάποιο παράλογο επίπεδο τελειότητας. Τα μέλη αγόρασαν τα λαχεία για να στηρίξουν την ομάδα τους, είναι δικά τους τα χρήματα, και κανένας από αυτούς δεν έχει φέρει καμιά δημόσια καταγγελία ενάντια στην ομάδα τους και/ή την ηγεσία της. Ούτε μια!

Αν κάποιος από εκείνους που πραγματικά πήραν μέρος στην κλήρωση είχε κάποιο παράπονο από την Laura, τον Ark, την ομάδα κτλ. θα μπορούσαν εύκολα να γράψουν ένα γράμμα ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων τους, και να το αναρτήσουν στα συκοφαντικά φόρουμ… με την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ από κάτω. Ένας νόμιμος δυσαρεστημένος κάτοχος λαχείου κλήρωσης θα μπορούσε επίσης να υποβάλει αγωγή σε μικρό δικαστήριο και να αναρτήσει κι αυτά τα νομικά χαρτιά.

Τίποτα από αυτά δεν συνέβη, μπορείτε να το ελέγξετε από μόνοι σας όπως έκανα κι εγώ. Δεν υπάρχουν ποινικές αγωγές και/ή εκκρεμείς ποινικές διώξεις εναντίον της Laura Knight-Jadczyk και/ή του Arkadiusz Jadczyk! Όλα αυτά είναι ΨΕΜΑΤΑ που διαδίδονται στο διαδίχτυο από μερικούς χέστες που μασούν τα λόγια τους όπως ο Vincent Bridges, ο Jay Weidner, και ο μικροσκοπικός στρατός τους από ζόμπι μαριονέτες. Πήραν ένα ειλικρινές λάθος που έγινε και για το οποίο η Laura απολογήθηκε πριν από χρόνια, και το παραμόρφωσαν σε σημείο που έγινε αγνώριστο σε σύγκριση με την πραγματικότητα.

Προσωπικά νομίζω πως η Laura πρέπει να προσθέσει «μόνο ένα σημαντικό στραβοπάτημα με εράνους σε 30+ χρόνια ακτιβισμού» στο βιογραφικό της κάτω ακριβώς από το «μπορώ να αμυνθώ επάξια αν χρειαστεί».

Η Laura και η παρέα της λειτουργούν ένα τεράστιο φόρουμ, μια ιστοσελίδα εναλλακτικών νέων με πολλούς αναγνώστες, ένα δημοφιλές πρόγραμμα αναπνοών, ένα περιοδικό κι ένα εκδοτικό οίκο.

Μόνο ΕΝΑΣ αποτυχημένος έρανος σε όλα αυτά είναι πολύ καλό ιστορικό. Με όλα όσα έχουν σε εξέλιξη, θα ανησυχούσα αν δεν τα έκαναν θάλασσα καμία φορά. Με τρομάζουν αυτοί που παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως οι «τέλειοι άνθρωποι» γιατί ξέρω πως λένε ψέματα.

Μόλις διαπίστωσα πως όλοι οι ισχυρισμοί για εγκληματική δραστηριότητα ήταν εντελώς ψέματα, άρχισα να ερευνώ μερικές από τις τυχαίες βρισιές που τα προαναφερόμενα τρολιάζοντα καθίκια ρίχνουν στη Laura και την ομάδα της.

Μια συχνή προσβολή που συστηματικά εκσφενδονίζεται εναντίον της ομάδας Κασσιόπεια είναι πως είναι «αίρεση», η οποία με έκανε να ξεκαρδιστώ στα γέλια όταν την πρωτοάκουσα… μέχρι που συνειδητοποίησα πως κάποιος βαρεμένος κυβερνητικός και/ή ένας πρωτάρης στο διαδίκτυο μπορεί να ξεγελαστούν από αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία. Η επόμενη παράγραφος είναι για τους πρωτάρηδες… οι έμπειροι δικτυοναύτες μπορούν να αγνοήσουν αυτό το κομμάτι:

Οι «αιρέσεις» δεν απαιτούν σύνδεση με το διαδίχτυο… ως γεγονός, οι περισσότερες πραγματικές αιρέσεις δεν επιτρέπουν διαδικτυακή σύνδεση ώστε να κρατήσουν τα μέλη τους απομονωμένα. Αν μια ομάδα εξαφανίζεται όταν η μπαταρία σας φτάσει το 10% σημαίνει πως δεν είναι «αίρεση» αλλά μέρος ενός δικτύου που ονομάζεται «Το Διαδίχτυο». Αν δεν σας αρέσει κάτι που βλέπετε στο διαδίχτυο, απλά σβήστε το το ευλογημένο!

Η Laura, ο Ark και η ομάδα Κασσιόπεια διάλεξαν μια κλασσική οργανωτική δομή, το μοντέλο των ομόκεντρων κύκλων. Όλες οι επιτυχημένες μακροχρόνιες Παγανιστικές και Προ-χριστιανικές ομάδες που ξέρω χρησιμοποιούν την ίδια ακριβώς οργανωτική δομή. Είναι η ίδια βασική οργανωτική δομή (με μικρές παραλλαγές ανάλογα με την κουλτούρα) που χρησιμοποιείται από πολλούς ιθαγενείς πολιτισμούς σε ολόκληρη τη γη. Είναι δημοφιλής γιατί λειτουργεί… κατά κάποιο τρόπο.

Φυσικά τίποτα δεν είναι τέλειο όταν εμπλέκονται άνθρωποι, αλλά πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι η δομή των ομόκεντρων κύκλων λειτουργεί καλύτερα απ’ οτιδήποτε άλλο έχουμε δοκιμάσει, έτσι για άλλη μια φορά, αν δεν σας αρέσει… σβήστε το το ευλογημένο! Αυτό είναι το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ… αν δεν σας αρέσει η οργάνωση μιας ομάδας αναζητήστε μια που να σας αρέσει.

Ένας άλλος δημοφιλής στόχος της ταξιαρχίας ταραχοποιών είναι η Πνευματιστική Δέλτος που η Laura, ο Ark και η ομάδα επέλεξαν ως μέθοδο επικοινωνίας με τους «Κασσιόπειους». Πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα εδώ… τουλάχιστον μεταξύ παγανιστών; Η Πνευματιστική Δέλτος είναι ένα εργαλείο, και σίγουρα ταιριάζει στην ομάδα τους γιατί πραγματικά αγαπούν να συλλαβίζουν τα πάντα κατά γράμμα.

Έχω Παγανιστές φίλους που χρησιμοποιούν ρούνους για να επικοινωνούν με τους Ενίρ και Βασίρ. Σαντέριαν φίλους που χρησιμοποιούν κοχύλια ή καρύδες για να επικοινωνήσουν με τους Ορισα. Φίλους βουντού που χρησιμοποιούν κόκαλα για να επικοινωνήσουν με τους Λόα. Φίλους Ινδιάνους της Αμερικής που χρησιμοποιούν πέτρα σε καλώδιο για να επικοινωνήσουν με το Δημιουργό. Στρέκα, Φέι και συνδυασμούς Ιρλανδών φίλων που χρησιμοποιούν κάρτες ταρώ για να επικοινωνήσουν με μια μεγαααάλη λίστα Θεοτήτων. Και Μάγους φίλους που στέκονται για ώρες μπροστά σε ένα καθρέφτη κρυσταλλομαντείας για να επικοινωνήσουν με ποιος ξέρει τι.

Το ότι συνάντησα μια ομάδα ατόμων που χρησιμοποιεί την Πνευματιστική Δέλτο με έκανε να νιώσω πως συμπλήρωσα κάποιου είδους σετ εργαλείων κοσμικής επικοινωνίας. Για μένα δεν έχει σημασία ποια μέθοδο χρησιμοποίει μια συγκεκριμένη υπό-κουλτούρα, ή πως ονομάζουν τον οποιονδήποτε έχουν επικοινωνία μαζί του. Όλοι κάνουν βασικά το ίδιο πράγμα… ή τουλάχιστον προσπαθούν.

Πιστεύω σε Θεούς/Θεές, Θεϊκές Οντότητες, Όντα Άλλων Διαστάσεων, κτλ., ότι αποφασίσει κάποιος να τους ονομάσει… και πραγματικά δεν με νοιάζει ποια δομή πίστης επιλέγει ένα άτομο ή μια ομάδα. Το μόνο που ζητώ είναι να επιλέξουν κάτι και να το κρατήσουν ώστε να μπορώ να καταλάβω τι στο καλό προσπαθούν να πουν.

Η Laura  και η Κασσιόπεια ομάδα είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο ειλικρινής από άλλες παρόμοιες ομάδες στο ότι δεν προσποιούνται καν πως είναι σίγουροι με ποιον ή τι συνομιλούν. Οι λέξεις «Κασσιόπειο ΠΕΙΡΑΜΑ» είναι γραμμένες με μεγάλα γράμματα στην αρχή της ιστοσελίδας της Laura… που είναι ένας καλός τρόπος για να είναι ειλικρινής και σημαίνει «Όχι, ούτε εμείς είμαστε βέβαιοι για οτιδήποτε… ακόμα το ψάχνουμε».

Ανακοινωθέν ειδήσεων για πρωτάρηδες # 2: Αν οποιοιδήποτε σας πουν ποτέ πως είναι απόλυτα σίγουροι για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σχετικά με πνευματικά θέματα, Θεϊκές Οντότητες ή όποιου είδους Όντα άλλων Διαστάσεων… ΤΡΕΞΤΕ! Όταν κάποιος σταματήσει να αμφιβάλλει τον εαυτό του, τότε είναι που γίνετε επικίνδυνος. Κάθε κουλτούρα στον πλανήτη μας επινόησε μια μεγάλη ποικιλία ονομάτων για ένα σωρό πράγματα, τα οποία κανένας από εμάς δεν είναι σε θέση να κατανοήσει όσο είμαστε σε αυτούς του σάκους σάρκας. Η ζωή, όπως και η αυτογνωσία, ισοδυναμούν με το ένα πείραμα μετά το άλλο, και είναι σπατάλη αναπνοής να ανησυχούμε για τις λεπτομέρειες.

Το απόλυτα αγαπημένο μου εκτός πλαισίου «απόσπασμα», είναι αυτό που ο Jay Weidner ισχυρίζεται πως έγραψε η Laura για τον πρώην σύζυγο της: «πίστεψε πως ένας ρομποτικός εξωγήινος μπήκε στο σώμα του».

Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως ακόμα κι αν είναι αλήθεια, είναι μια από τις πιο ευγενικές φράσεις που άκουσα ποτέ να χρησιμοποιείται  για έναν πρώην σύζυγο. Αν το συγκρίνω με αυτά που οι φίλοι μου αποκαλούν τους πρώην συζύγους τους, το «ρομποτικός εξωγήινος» είναι σχεδόν ευγενικό. Έχω μια Γιορούπα φίλη που είναι πεπεισμένη πως τον πρώην της τον κατείχε ένα κακό πνεύμα… και απ’ ότι είδα από αυτόν, δεν θα διαφωνούσα. Ο καθένας έχει διαφορετικούς τρόπους για να εκφράσει τις ίδιες έννοιες, και δεν ξέρω για σας, αλλά αν ήταν να ξεφορτωθώ όλους τους φίλους μου που έχουν να πουν κάτι αρνητικό για τους πρώην συζύγους του, θα ήμουν πολύ μοναχική.

Παιδιά, είμαι μόνιμη παρουσία στην Παγανιστική Κοινότητα, τόσο στο διαδίχτυο όσο και εκτός, για πάνω από 35 χρόνια και έχω δει πολλές φορές στο παρελθόν αυτές τις κακόβουλες επιθέσεις που βασίζονται στο τίποτα. Αν εύρισκα και την παραμικρή αλήθεια στις πολλές  σελίδες που δυσφημίζουν την Laura, τον Ark, και/ή τις ομάδες τους, δεν θα διαβάζατε τώρα αυτή τη μαρτυρία. Θα διαβάζατε τι είχαν να πουν τα θύματα σχετικά με την Laura και τον Ark στη δική μου ιστοσελίδα, ΕΑΝ υπήρχαν θύματα… δεν υπάρχουν όμως. Κατά τη γνώμη μου, δεν συμβαίνει τίποτε άλλο εδώ πέρα εκτός από μια χούφτα ξερνώντες πιθήκους με μυαλό αμοιβάδας και πληκτρολόγια που κακολογούν μια καλή γυναίκα και την πολυποίκιλη οικογένεια της.

Δεν έχει σημασία πόσες φορές έχω δει αυτές τις αηδίες, ακόμα με εκνευρίζουν! Έχω διαβάζει ΧΙΛΙΑΔΕΣ σελίδες όπου το μόνο που κάνουν η Laura και η ομάδα της είναι να προσπαθούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους… για κανένα όφελος. Δεν χρεώνουν, ακόμα και το καλύτερο τους «προϊόν» είναι διαθέσιμο ΔΩΡΕΑΝ στην ιστοσελίδα τους. Τα Κασσιόπεια πρακτικά είναι επίσης στην ιστοσελίδα τους, ΔΩΡΕΑΝ. Το φόρουμ τους, και όλες τους οι συμβουλές που εμπεριέχει, είναι ΔΩΡΕΑΝ. Σίγουρα, οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει μια εισφορά αν το θελήσει, αλλά δεν είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ… ποτέ δεν αρνήθηκαν τίποτα σε άτομα που δεν έχουν χρήματα, και αυτό μιλά από μόνο του.

Τα υπο-ανθρώπινα πλάσματα που προσπαθούν να καταστρέψουν τη Laura και την ομάδα της δεν κάνουν τίποτα για κανένα δωρεάν. Πηγαίνετε να δείτε τις εγωκεντρικές ιστοσελίδες τους, το ανάλογο κόστος κρέμεται από παντού εκτός από το πλήκτρο επιστροφής. Δεν μπορείτε καν να συμμετέχετε στα φόρουμ τους χωρίς να πετάγονται διαφημίσεις που λεν «Επιλέξτε εδώ για να μεγεθύνετε το αγαπημένο μέρος του σώματος σας».

Τώρα πηγαίνετε να δείτε τις διαφημίσεις στο φόρουμ Κασσιόπεια… δεν μπορείτε γιατί δεν υπάρχουν! Έχουν μια ιστοσελίδα με μεγάλη κίνηση και μέλη που αριθμούν σε χιλιάδες και θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να βγάλουν πολλά λεφτά, αλλά δεν το κάνουν… τα πάντα είναι δωρεάν. Μερικές φορές όταν προσπαθείτε να εξακριβώσετε ποιος είναι ποιος στο διαδίχτυο, όσο σημαντικό είναι να παρατηρήσετε τι κάποιος κάνει, άλλο τόσο είναι να προσέξετε τι επιλέγει να μην κάνει.

Υπάρχει ακόμα μια γελοιότητα που θα ήθελα να απομυθοποιήσω προτού φέρω αυτό το έπος στο τέλος του, κι αυτή είναι ο ισχυρισμός ότι η Laura απαιτεί από όλους να συμφωνούν μαζί της, ενδιαφέρεται μόνο στο να προσελκύει ακολούθους, κτλ, κτλ. Κατά την προσωπική μου, από πρώτο χέρι εμπειρία, αυτή είναι ακόμα ένα κομμάτι της προπαγάνδας των Vincent Bridges/Jay Weidner.

Είμαι Παγανίστρια… και το είπα αυτό στη Laura (και ολόκληρη την ομάδα της) όταν πρωτοσυναντηθήκαμε. Είμαι κόρη του Θωρ… ήμουν από ανέκαθεν, και υποψιάζομαι πως πάντα θα είμαι. Έχουμε 9 Ευγενής Αρετές, μια λέξη η κάθε μια, και αυτές είναι αρκετές για μας. Ο Παγανισμός δεν έχει επίσημο ρητό ή σλόγκαν, κι αν είχε θα ήταν κάτι της τάξης του «Μπορείς να μπεις στο νόημα γιατί έχω πράγματα να κάνω;» Μερικοί Παγανιστές μπορούν να έχουν μια ολόκληρη συνομιλία που αποτελείτε αποκλειστικά από ανασηκώματα των ώμων, μερικούς βρυχηθμούς και λίγο δείξιμο με τα χείλη. Το πιο κοντινό σε Παγανιστικό «επιστημονικό πείραμα» που έλαβα μέρος ποτέ μου, πήγαινε κάπως έτσι:

«Τι είναι αυτό;»
«Ξέρω εγώ;»
«Άντε σκούντηξε το να δούμε τι κάνει»
«Δεν θα το σκουντήξω εγώ, εσύ να το σκουντήξεις»
«Καλά, να το σκουντήξουμε μαζί»
«Εντάξει»
«1, 2…»

Δεν μου χρειάζεται η επιστήμη και/ή ιατρική καθόλου εμένα, και με πλήττει αφάνταστα να διαβάζω από χρόνια πεθαμένους φιλόσοφους που τους αρέσει να χρησιμοποιούν μεγάλες λέξεις. Είμαι της γενικής άποψης πως μπορώ να αποκτήσω περισσότερη αυτογνωσία με μακρινούς περιπάτους στο δάσος, και πάντα μαθαίνω καλύτερα κάνοντας παρά διαβάζοντας για αυτά που έκανε κάποιος άλλος… έτσι είναι η φύση μου.

Εάν η Laura έχει τέτοιο πρόβλημα με άτομα που δεν ασπάζονται τον δικό της τρόπο ζωής, τότε γιατί δεν μου πρόσφερε τίποτε άλλο παρά την αυθεντική της, μη-επικριτική φιλία της από τη στιγμή που γνωριστήκαμε; Μοιραζόμαστε τα ίδια βασικά έθη και αξίες, ορισμό του σωστού και λάθους σε κάθε δεδομένη περίσταση, τι επιθυμούμε για τους εαυτούς μας και την ανθρωπότητα, τέτοια πράγματα… όμως οι δρόμοι προς αυτογνωσία που διαλέξαμε δεν θα μπορούσαν να είναι πιο απομακρυσμένοι. Έχουμε διαφωνήσει σε πλήθος θεμάτων που κυμαίνονται από τον αγαπημένο της συγγραφέα στις επιπτώσεις που έχει το τυρί στα έντερα μου, και ούτε μια φορά δεν μεταμορφώθηκε στην κακιά μάγισσα της δύσης.

Νομίζω πως η Laura έχει απομνημονεύσει τη μισή ιστορία και φιλοσοφία της βιβλιοθήκης του κογκρέσου, και θα πρέπει να χτίσουν κι ένα ράφι για τα βιβλία που έγραψε η ίδια. Αν η στοίβα σκονισμένων βιβλίων που μπορεί να διαβάσω μια μέρα ψηλώσει κι άλλο, θα χρειαστώ άδεια οικοδομής από το δήμο. Η Laura επικοινωνεί τακτικά με Όντα Άλλων Διαστάσεων, ενώ εγώ τείνω να βγαίνω εκτός δρόμου για να αποφύγω συνομιλίες με οτιδήποτε δεν αναπνέει. Η Δήλωση Αρχών της είναι 36 σελίδες… με συνδέσμους και λεπτομερή εξήγηση για κάθε ιδέα. Η δική μου φιλοσοφία αποτελείται από 9 λέξεις και μερικές φορές δυσκολεύομαι να ζήσω στα πρότυπα τους.

Θα ήθελα επίσημα να προσφέρω τον εαυτό μου ως την ζωντανή αντίφαση του ΨΕΥΔΗ ισχυρισμού πως «η Laura δεν ανέχεται άλλες πεποιθήσεις και μεθόδους». Εάν ήταν αλήθεια, επαναλαμβάνω, δεν θα διαβάζατε αυτή την επιστολή. Η φιλία, συμβουλές, υποστήριξη και βοήθεια από τη Laura ΔΕΝ εξαρτώνται από το να συμφωνεί κανείς με τις συγκεκριμένες απόψεις της στα μυστήρια της ζωής… και είμαι η ζωντανή απόδειξη αυτού. Έχω σοβαρή αλλεργία σε γκουρού και ξεσπώ σε σαρκασμούς όταν εκτεθώ σε ένα… η άμεση αντίδρασή μου συνήθως περιλαμβάνει μια χειρονομία χεριού που απαιτεί λιγότερα από δύο δάχτυλα.

Κατά τη γνώμη μου, η Laura Knight-Jadczyk είναι θαρραλέα, ειλικρινής, αξιότιμη, πιστή, πειθαρχημένη, φιλόξενη, εργατική, αυτάρκεις και επίμονη. Έχω μεγάλο σεβασμό για το έργο που κάνουν η ίδια, ο σύζυγος της και οι ομοϊδεάτες της, και είμαι ΠΟΛΥ ευγνώμων που μπορώ να τους θεωρώ ως φίλους μου. Κάθε φορά που συνδέομαι στο φόρουμ Κασσιόπεια μένω έκπληκτη από την αφοσίωση τους να βοηθήσουν, χωρίς καμιά προσδοκία για προσωπικό όφελος, και συχνά με μεγάλο κόστος για τους ίδιους. Όπως και τα περισσότερα μέλη, έχω επωφεληθεί αφάνταστα από τις έρευνες και τις διδασκαλίες τους για τα πάντα, από τη ψυχοπάθεια μέχρι τη δίαιτα του σκύλου μου. Νιώθω πως η ζωή μου έχει εμπλουτιστεί σε μεγάλο βαθμό, και με πολλούς τρόπους, από τη γνωριμία μου με αυτά τα άτομα… και εύχομαι να μαθαίνω και να γελώ μαζί τους για πολλά χρόνια ακόμα.

Αν οποιοσδήποτε έχει ερωτήσεις για όλα όσα έγραψα εδώ, σας παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μου. Το τηλέφωνο μου και η ηλεκτρονική μου διεύθυνση βρίσκονται στην ιστοσελίδα μου. Σας ευχαριστώ.

Betsy Ashby
Pagan.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.