Μαρτυρία της Ειρήνης Γρηγορίου, Εικαστική Θεραπεύτρια

Όλη μου τη ζωή έψαχνα να μάθω ποια είμαι , τον λόγο ύπαρξης μας, το λόγο της ζωής γενικά. Έβλεπα τον πόνο των ανθρώπων και ήθελα να μπορέσω κάποια στιγμή να βοηθήσω να βελτιωθεί η κατάσταση, όσο είναι δυνατόν. Γι’ αυτό το λόγο σπούδασα Ψυχολογία στο πρώτο μου πτυχίο, και διάλεξα τον πιο δημιουργικό αλλά και εφαρμόσιμο κλάδο της Εικαστικής Θεραπείας για το μεταπτυχιακό μου. Επιπλέον, συνέχισα να διαβάζω βιβλία στο θέμα της φιλοσοφίας, των διάφορων θρησκειών, βιβλία ψυχολογίας που έλειπαν από τη διδακτέα ύλη, και εξοικειώθηκα επίσης με τα διαδικτυακά φόρουμ όπου συζητήσεις για αυτά τα θέματα λάμβαναν μέρος. Ήταν σε ένα τέτοιο φόρουμ που συνάντησα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2005 τη διαδικτυακή έκδοση της εργασίας της Laura Knight-Jadczyk, Το Κύμα [The Wave]. Μέχρι το Γενάρη του 2006 είχα διαβάσει σχεδόν όλο το περιεχόμενο των Κασσιόπειων [Cassiopaea]ιστοσελίδων, και κατάλαβα πως βρήκα επιτέλους αυτό που αναζητούσα: ένα άλλο άτομο που είχε τα ίδια ερωτήματα με μένα, και που πέρασε όλη της τη ζωή ερευνώντας για να βρει απαντήσεις. Διστακτικά, έγινα μέλος της ερευνητικής της ομάδας, όπου συνάντησα πολλούς άλλους που ακολουθούσαν το ίδιο μονοπάτι προς αναζήτηση της Γνώσης και της Αλήθειας, όχι μόνο ως προς τον εξωτερικό μας κόσμο, αλλά και προς τον εσωτερικό μας κόσμο επίσης.

Μόλις έγινα μέλος της ερευνητικής ομάδας, είδα το συκοφαντικό μήνυμα της Colleen Johnston εναντίον της Laura και την αποκαλούμενη «αίρεση» της σε ένα από τα φόρουμ που επισκεπτόμουν προηγουμένως. Αφού το διάβασα, έκανα τη δική μου έρευνα για να μάθω περισσότερα γι’ αυτή τη γυναίκα που υποτίθεται προσπαθούσε να προειδοποιήσει τους αφελής για τη Laura. Ποια ήταν; Ακόμα δεν γνωρίζω, δεν υπάρχει πουθενά κάτι σχετικό με αυτήν, και ποτέ δεν συνάντησα όποια εργασία της εκτός από το κακόβουλο μήνυμα εναντίον της Laura. Οποιοδήποτε άτομο με έστω και δύο νευρώνες λειτουργήσιμους μπορεί να αποφασίσει από μόνο του. Απλά συγκρίνετε την εργασία μιας ζωής των δυο ατόμων.

Τους τόνους έρευνας από τη Laura Knight-Jadczyk στο διαδίχτυο, μέχρι στιγμής συγγραφέας 12 βιβλίων, εκδότρια του ρηξικέλευθου βιβλίου του Lobaczewski, Πολιτική Πονηρολογία [Political Ponerology] και του περιοδικού, Dot Connector Magazine, ιδρύτρια της εκδοτικής εταιρίας Red Pill Press, δημιουργός της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας SOTT με συντάχτες από όλο τον κόσμο, διαχειρίστρια του φόρουμ Cassiopaea, η εμπνευστής και δημιουργός του προγράμματος μείωσης του στρες, θεραπείας και αναζωογόνησης, Éiriú Eolas. Και είμαι σίγουρη πως η λίστα μου είναι ατελής. Αυτά είναι μόνο όσα είναι γενικός διαθέσιμα.

Όσο για μένα, η ζωή μου άλλαξε προς το καλύτερο από τη μέρα που βρήκα τα γραπτά της Laura. Έμαθα πολλά περισσότερα για την ψυχολογία, την παθολογία, την ιστορία και τον εαυτό μου δουλεύοντας στο πλάι της Laura, του Ark, των μελών του φόρουμ και της ερευνητικής ομάδας, και των συνταχτών του SOTT, απ’ ότι έμαθα ποτέ σε όλα τα χρόνια που πέρασα σε πανεπιστήμια. Και από τη Laura τα έμαθα δωρεάν. Ακόμα πληρώνω για τα πανεπιστημιακά δάνεια μου.

Έμαθα να μην παίρνω τίποτα ως δεδομένο και να χρησιμοποιώ το μυαλό μου, πώς να είμαι δυναμική αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετική στους συνανθρώπους μου. Πριν έρθω σε επαφή με την ομάδα της Laura, η ζωή μου ήταν γεμάτη κατάθλιψη και απελπισία. Τώρα έχω βρει τη χαμένη μου ελπίδα, την παιδική μου περιέργεια και την δημιουργικότητα μου. Όχι, ο κόσμος δεν άλλαξε, αλλά άλλαξα εγώ, και ανακάλυψα την θέση μου και την αποστολή μου σε αυτόν. Τι άλλο έχει περισσότερη αξία στη ζωή ενός ατόμου απ’ αυτό;

Από το 2006 είχα την τιμή να περάσω λίγο χρόνο με τη Laura, τον Ark, την οικογένεια και καλεσμένους τους στο σπίτι τους στη Γαλλία. Και υπό καμία περίπτωση δεν βρήκα μια αλαζόνα γκουρού με ικανότητες στην πλύση εγκεφάλου και «πρόβατα» να την ακολουθούν στο κάθε βήμα. Δεν ήταν καθόλου αυτή η εμπειρία μου. Συγκεκριμένα η Laura μαγείρεψε πολλές φορές για μένα κατά την επίσκεψη μου. Και έτυχε μια φορά να κάνω τη μπουγάδα μου την ίδια μέρα που κάνει τη δική της συνήθως η Laura (ναι, ακόμα κάνει η ίδια τη μπουγάδα της!). Έβαλα τα ρούχα μου στο πλυντήριο και πήγα στην κουζίνα όπου έλαβα μέρος σε μια πολύ ενδιαφέρον συζήτηση με τις κόρες της Laura (και όπως συμβαίνει συνήθως όταν κάποιος περιβάλλετε από ευφυές, κατανοητικά και πνευματώδη άτομα, η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβω). Και όταν τελικά πήγα να βάλω τα ρούχα μου στο στεγνωτήριο, ανακάλυψα πως η Laura είχε τελειώσει τη μπουγάδα μου! Ποιος άλλος γκουρού είναι τόσο ταπεινός και εξυπηρετικός; Και αυτό είναι μόνο ένα από τα αμέτρητα παραδείγματα που δείχνουν πόσο προσγειωμένα, ανθρώπινα και απλά λειτουργεί η Laura στην καθημερινότητα της. Το ίδιο ισχύει για τον Ark και ολόκληρη την οικογένεια τους. Όλοι εργάζονται σε τόσες πολλές εργασίες, ενώ ταυτόχρονα επιδιορθώνουν το σπίτι που ζουν που είναι σε συνεχή ανάγκη επισκευών, και όμως πάντα βρίσκοντας χρόνο για όλους όσους τους χρειάζονται.

Τον Γενάρη του 2010 ήταν όταν επισκέφτηκα για εκπαίδευση και πιστοποίηση στην διδασκαλία του προγράμματος Éiriú Eolas. Η διδασκαλία δεν σταμάτησε εκεί όμως, καθώς συνεχώς ερευνούμε και μελετούμε όλα τα θέματα σχετικά με υγεία και ψυχολογία, πάντα με την πρόθεση να τα μοιραστούμε όλα με όλους όσους το ζητήσουν. Οι πληροφορίες που συγκεντρώνουμε με βοήθησαν πάρα πολύ στο να βελτιώσω τη δική μου υγεία, το σημαντικότερο όμως είναι πως βοήθησαν όλους αυτούς οι οποίοι διδάχτηκαν το πρόγραμμα, την οικογένεια μου και τους φίλους μου.

Με όλα όσα έχει καταφέρει στην ζωή της, όλη την ευφυΐα της, όλη τη στήριξη που έχει τώρα από τα άτομα που βοήθησε όλα αυτά τα χρόνια, παραμένει η ίδια προσιτή Laura που ήταν πάντα. Ακόμα και σε περιόδους προσωπικής κρίσης, βρήκε πάντα το χρόνο να απαντήσει στα μακροσκελή ηλεκτρονικά μηνύματα που της έστειλα, με κατανόηση και διορατικότητα. Αλλά έτσι είναι η Laura: γεμάτη αγάπη για όλους.

Και ειλικρινά, δεν μπορούσα για πολύ καιρό να καταλάβω πως υπάρχουν άτομα εκεί έξω που ξοδεύουν τόσο χρόνο και προσπάθεια στο να καταστρέψουν τη φήμη και την εργασία κάποιου άλλου, έτσι απλά χωρίς λόγο. Στην πραγματικότητα υπάρχουν τόσοι πολλοί παράφρονες στον κόσμο που δημιουργούν τις δικές τους θεωρίες και δυαυλίζουν τον καθένα και το καθετί και χρεώνουν τερατώδη ποσά για μια ώρα από το χρόνο τους. Τόσοι πολλοί πραγματικοί γκουρού που πλουτίζουν εις βάρος της καλής πίστης φτωχών ανθρώπων. Γιατί δεν τους κυνηγά κανείς αυτούς; Τώρα γνωρίζω. Είναι γιατί η Laura, ο Ark και το έργο τους είναι τόσο κοντά στην Αλήθεια και όντως περιγράφει την αντικειμενική πραγματικότητα περισσότερο απ’ ότι και οποιονδήποτε άλλον. Και αυτό το έργο ξυπνά τους ανθρώπους στο τι πραγματικά συμβαίνει. Αυτό θα πρέπει να τρομάζει πραγματικά όλους όσους μας θέλουν να παραμείνουμε τυφλοί, κωφοί και άλαλοι.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.